Privacy.

Veilig en bewust

Met de introductie van de AVG in 2018, ook wel de privacywet genoemd, is er veel focus op het thema privacy komen te liggen. In het onderwijs speelde dit thema al wat langer en dat is maar goed ook. Waarom zou een uitgever persoonsgegevens van leerlingen, studenten en docenten moeten verwerken?

Nou, op de eerste plaats moeten we weten wie toegang heeft tot het digitaal lesmateriaal. Dit kan bij onze lesmethodes door in te loggen met een e-mailadres en een wachtwoord of via directe toegang vanuit de ELO. Dit wordt al gezien als een verwerking van persoonsgegevens.
Ook slaan wij de naam van de leerling op. Als wij dit niet zouden doen, dan kunnen we bijvoorbeeld in het dashboard bij de leerresultaten van leerlingen geen naam weergeven en zou de docent elke keer via een lijst op moeten zoeken wie bijvoorbeeld ‘’ is.

Als uitgever hebben wij ons aangesloten bij het privacyconvenant onderwijs. Hierin staan afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen. Op onze website is daarnaast ook een verwerkersovereenkomst te vinden met bijlagen. In deze bijlagen geven wij aan welke persoonsgegevens wij verwerken en welke technische maatregelen wij hebben genomen om deze gegevens te beschermen en wie inzicht heeft in de gegevens. Heel transparant en heel veilig!

Wij gaan veilig met jouw gegevens om.

Heb je hier een vraag over? Dan helpen we je graag.
Wij zetten ons in voor Toegankelijk Publiceren.
© Vodix 2022
Privacybeleid

crossmenu