Paspoort 21.

Reis je wereldwijs voor vmbo onderbouw.
Vraag een gratis proefaccount aan

Het paspoort tot de maatschappij.

Wij geloven dat verbinding en samenhang het leerproces nuttig en waardevol maakt. Juist deze verbinding ontbreekt bij het vak mens en maatschappij vaak, ondanks dat aardrijkskunde, geschiedenis en economie ontzettend veel met elkaar te maken hebben. Wat is er mooier dan deze samenhang en verbinding ontdekken tijdens een ontdekkingsreis?

Paspoort 21 is een thematische lesmethode die leerlingen op een gestructureerde manier mee op ontdekkingsreis neemt en de relevante kwesties van vandaag de dag behandelt. Paspoort 21 groeit met de leerling mee, de bergen op de reis worden hoger, en de rugzak van leerlingen vult zich (letterlijk en figuurlijk) met kennis en vaardigheden. Zo creëren docent en leerling samen een paspoort tot de maatschappij.

Interactieve leeromgeving.

Paspoort 21 is dé nieuwe digitale mens en maatschappij methode voor de onderbouw van het vmbo. In de interactieve digitale leeromgeving komen theorie en verwerking samen tot één logisch leerproces door middel van de onderlinge verbondenheid tussen de thema’s, de chronologische opbouw van de inhoud en de toevoeging van actuele onderwerpen. Leerlingen maken een reis door wereldwijde onderwerpen en tijdsperioden aan de hand van maatschappelijk actuele thema’s. Ieder thema kent een gelijke opbouw en bestaat uit vier paragrafen: oriëntatie, aardrijkskunde, geschiedenis en actualiteit. Door de paragrafen heen komt ook economie aan bod.

Begrippen backpack.

Leerlingen maken een reis door de wereld en de tijd. Als een echte reiziger kan de leerling de opgedane kennis meenemen in zijn of haar begrippen-backpack, een virtuele rugtas met belangrijke kernbegrippen die de leerling heeft verzameld. Deze kennis zullen de leerlingen ieder thema opnieuw moeten gebruiken. Door deze doorlopende vorm van herhaling, verdieping en verwerking leren leerlingen de maatschappij beter begrijpen en leren zij verbanden zien en leggen.

Vaardigheden.

In de interactieve leeromgeving leren leerlingen het gebruik van de atlas en Google Earth, het leggen van relaties tussen gebieden, het chronologisch indelen van de geschiedenis, het herkennen van verandering en continuïteit, het begrijpen van tijd- en plaatsgebondenheid en het beoordelen van bronnen. Naarmate de reis vordert neemt ook de complexiteit toe.

Prijs.

De adviesprijs van de meeste leerlinglicenties Paspoort 21 is €24,95 (incl. BTW). Een docentlicentie is bij ons gratis. Neem contact met ons op voor afname van meerdere licenties of voor het afsluiten van een meerjarencontract.

In Paspoort 21 vind je altijd de mogelijkheid om zelf het lesmateriaal te printen.

Paspoort 21 is direct bij ons te bestellen, maar ook via alle reguliere distributeurs door middel van de volgende ISBN-nummers:

Paspoort 21 leerjaar 1: 9789492008220
Paspoort 21 leerjaar 2: 9789492008237

Neem je leerlingen mee op ontdekkingsreis.

Met een proefaccount zie je hoe dat eenvoudig kan.
Wij zetten ons in voor Toegankelijk Publiceren.
© Vodix 2022
Privacybeleid

crossmenu