Lesbrief Amerikaanse verkiezingen 2024 - download de gratis lesbrief!

In de klas aan de slag met de Amerikaanse verkiezingen? Dat kan! Download gratis de lesbrief Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024, speciaal voor het vo en het mbo.


De Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur. Op 5 november 2024 zijn wereldwijd alle ogen gericht op de Verenigde Staten. Dan bepalen de Amerikanen wie hun nieuwe president wordt: Kamala Harris of Donald Trump? Een perfect moment om als docent met dit thema aan de slag te gaan in de les. 

De verkiezingen in de Verenigde Staten werken heel anders dan de verkiezingen zoals we die in Nederland kennen. Hoe werkt het Amerikaanse systeem precies? Wie zijn de presidentskandidaten? En welke groepen vertegenwoordigen ze? Interessante vragen voor in de klas. 

Duik in de Amerikaanse verkiezingen met de lesbrief van Vodix. In deze lesbrief gaan leerlingen en studenten op een praktische en interactieve manier aan de slag met de Amerikaanse verkiezingen. Onderwerpen zoals het tweepartijenstelsel, swing states en het belang van de kandidaten als persoon komen aan bod. De leerlingen/studenten gaan zelf discussiëren, onderzoek doen en uiteindelijk hun eigen ‘stem’ uitbrengen. 

De inhoud van deze lesbrief kun je verspreiden over één of twee lesuren van 50-60 minuten. Je bent als docent vrij om een aantal onderdelen uit de lesbrief te kiezen.

De lesbrief bestaat uit twee onderdelen. 

  • Tweepartijenstelsel en swing states: Leerlingen/studenten ontdekken hoe het Amerikaanse verkiezingssysteem werkt. 
  • President en persoonlijkheid: Aan de hand van een debatfragment leren leerlingen/studenten hoe de persoonlijkheid van een kandidaat de verkiezingsuitkomst kan beïnvloeden.

Er zijn twee versies van de lesbrief. Een versie gericht op leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo)  en een versie gericht op studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). De lesbrief sluit aan bij de vakken geschiedenis, mens & maatschappij, maatschappijleer en burgerschap. 

Download de lesbrief gratis!

Vul je gegevens in en ontvang de lesbrief in je mailbox.

Verschijnt er geen formulier, klik dan op deze link om het formulier te openen in een nieuw tabblad.

Wij zetten ons in voor Toegankelijk Publiceren.
© Vodix 2022
Privacybeleid

crossmenu