Popgroep 7•8: voor meer én uitdagend muziekonderwijs op de basisschool  

Wie opgroeide in de jaren ’60 en ‘70 kon ongetwijfeld alle bekende hits van The Beatles meezingen. De jaren ’80 werden gedomineerd door grote artiesten als Madonna, Wham! en Bon Jovi. En in de jaren ’90 was je óf fan van The Spice Girls óf van The Backstreet Boys. Kortom: iedere generatie groeit op met popmuziek. 

Popgroep 7•8 is een digitale muziekmethode voor de bovenbouw van het basisonderwijs, waarin popmuziek centraal staat. Hierdoor is de methode niet alleen leuk om te volgen, maar het sluit ook naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen in groep 7 en 8. Leerlingen spelen actuele en bekende popnummers en vormen hun eigen popgroep. 

Meer én uitdagend muziekonderwijs

Popgroep 7•8 is een lesmethode die werkt op alle apparaten, maar het best op een tablet. En je hoeft écht geen muziekdocent te zijn om met deze methode te werken. Sterker nog: omdat het lesmateriaal digitaal is, kan de les ook zonder hulp van de leerkracht gevolgd worden. Het geven van muziekonderwijs op de basisschool wordt zo wel heel makkelijk! 

Hoe werkt het precies? 

Popgroep7•8 werkt intuïtief. Video-instructies, digitale toetsenborden, (drum)pads en ondersteunende technologie loodsen de leerling door de liedjes. De tablet wordt als het ware het instrument van de leerling. 

Bekijk hieronder een instructievideo, waarin Carmen Hovestad – docent op het ArtEZ Conservatorium – uitlegt hoe Popgroep 7•8 werkt. 

Vorm je eigen popgroep

In Popgroep 7•8 draait alles om popmuziek. Leerlingen spelen de instrumentale bewerking van een actueel liedje alleen of samen met andere leerlingen. Partijen die leerlingen niet spelen zijn in de methode af te spelen, zodat leerlingen altijd met een digitale popgroep spelen. Met behulp van een meezingmix en een karaokeversie zingen leerlingen het liedje. 

Koppeling met echte instrumenten 

Schaf je ook de Mixstudio aan, dan kunnen drie leerlingen samen spelen, zonder dat het anderen stoort. En heeft jouw school een gitaar, drumstel of keyboard in huis? Dan kunnen deze instrumenten ook op de Mixstudio aangesloten worden.

Vraag een gratis proefaccount aan

Wil je jouw leerlingen ook uitdagen met muziekonderwijs? Vraag een gratis proefaccount aan en ontdek hoe eenvoudig deze methode in jouw klas kan worden toegepast. Kleine waarschuwing vooraf: schaaf wel even je kennis van de hedendaagse popmuziek bij, want de liedjes van Suzan & Freek, Maan en The Weeknd vliegen je straks ongetwijfeld om de oren.

© Vodix 2022
Privacybeleid

crossmenu